
6 Neden: Duvar Boyası Neden Kabarır?
Duvar boyası neden kabarır sorusunun ilk yanıtlarından biri rutubet, yanlış izolasyon, yanlış boya uygulaması, kaliteli olmayan boyaların tercih edilmesidir. Duvar boyasının kabarmasından sonra ev dekorasyonunda ne yaparsanız yapın evin görüntüsünü düzeltmeniz bir hayli zor olacaktır. Biz de sizler için duvar boyasının kabarma nedenlerini detaylı olarak hazırladık ve bu konuda yaşayacağınız bir probleme engel olmasını umuyoruz.

Duvar Boyasının Kabarmasının 6 Nedeni
- Duvarda kullandığınız boya eğer aynı cinste değilse duvarınız büyük ihtimal kabaracaktır. Bu yüzden de duvardaki boyanın türünden emin değilseniz her türlü geçiş astarı yapmanızı tavsiye ediyoruz.
- Duvardaki çatlamalarda olduğu gibi düşük kaliteli kullanılan boyalar hem çatlamaya hem de kabarmaya neden olmaktadır. Bu yüzden kullandığınız boyanın yüksek kaliteli ve bozuk olmamasın dikkat etmelisiniz. Ancak eğer boya yaptıktan sonra soyulduğunu fark ettiyseniz alçı yaptıktan sonra astar işlemini yapabilirsiniz. Astarın kurumasının ardından tekrar boya yapıp duvar boyasının kabarmasını önleyebilirsiniz.
- Duvarın içindeki veya yüzeyindeki nem, duvarın ve boyasının şişmesine neden olabilir. Duvarlarda veya duvarlarda görünür nem olmayabilir. Nemi kesmeniz ve zımparalamanız gerekiyorsa sıva, astar ve yeniden kaplama yapmalısınız.

- Bahsettiğimiz bu nem, boyanın şiştiği duvarın içindeki veya arkasındaki hatalı bir su borusundan kaynaklanıyor olabilir. Çıkıntılı duvarın arkasından geçen su borusu kontrol edilmelidir. Ayrıca eğer apartmanda oturuyorsanız dairenin üst katlarından aşağıya doğru akan bir su varsa bu durum da duvarın kabarmasına neden olmaktadır.
- Isı değişimi veya ısının ortalama seviyeden yüksek olması da duvar boyasının kabarmasına neden olmaktadır. Eğer çok soğuk bir ortamda boyama yapıyorsanız çok tavsiye etmesek de ısıtıcı koyabilirsiniz.
- Eğer apartmanda oturuyorsanız üst dairenin montajı sırasında su sızıntısı olabilir.
- Bina yalıtımı da duvarın kabarmasını etkilemektedir. Özellikle dış duvar duvarlarda polistiren köpüğün olmaması, duvarlarda şişme, rutubet ve küf şeklinde ortaya çıkmaktadır.
Balkon Dekorasyonu İçin:
Balkon dekorasyonu düzenlemede kullanacağınız malzemeleri Trendyol veya Çiçek Sepeti aracılığıyla temin edebilirsiniz. Ayrıca mobilya şişmesi nasıl geçer yazımızı okumak için linke tıklamanız yeterli.

