
Ejder Meyvesi Nasıl Yetiştirilir? Faydaları Nelerdir?
Özellikle Orta Amerika ve Güney Amerika’da yetişen Ejder Meyvesi son yıllarda ülkemizde de yetiştirilmeye başlandı. Haliyle “Ejder Meyvesi nasıl yetiştirilir?” Ejder Meyvesiyle ilgili en çok aratılan soru olmaya başladı. Halk arasında yaygın adı Ejder meyvesi olan Pitaya’nın nasıl yetiştirileceği, faydaları gibi bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar.
Ejder Meyvesi Nasıl Yetiştirilir?
Ejder Meyvesi yetiştirmek için çekirdek, fidan veya çelik kullanılabilir. Tohumu satın alabileceğiniz gibi Ejder Meyvesinden tohumları ayıklayarak bir gün dinlendirdikten sonra ekebilirsiniz. Eğer fidan dikimi yapacaksanız Şubat-Mart-Nisan aylarında dikmelisiniz. Çelikle (vejetatif) olarak üretmek içinse daha önce meyve vermiş bir dalı suda bekleterek kullanabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Ekimi ve Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Ejder Meyvesi ekerken tohumların üstünün toprakla çok dolmamasına dikkat etmelisiniz. Ejder Meyvesinin toprağı her zaman nemli olmalıdır. Bu yüzden sulamaya özen göstermelisiniz. Adımlar doğru uygulandığında Ejder Meyvesi 20-30 gün içinde çimlenir.
Balkon Dekorasyonu İçin:
Balkon dekorasyonu düzenlemede kullanacağınız malzemeleri Trendyol veya Çiçek Sepeti aracılığıyla temin edebilirsiniz. Ayrıca 266 farklı balkon dekorasyonu yazımızı okumak için linke tıklamanız yeterli.
Ejder Meyvesi Ülkemizde Hangi Bölgelerde Yetişir?
Ülkemizde özellikle Akdeniz ikliminin hâkim olduğu bölgelerde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Antalya, Mersin, Muğla gibi illerimizde yetiştiriciliği yaygındır. Sıcaklığın 10 derece altına düştüğü yerlerde yetiştirmek için seraya ihtiyaç duyulmaktadır.

Ejder Meyvesi Nasıl Bir Meyvedir?
Kaktüsgiller familyasından olan Ejder Meyvesi; kırmızı-pembe, sert kabuklu bir meyvedir. Estetik bir görüntüye sahiptir. Meyvesi beyaz, çekirdekleri ise küçük ve siyahtır. Oldukça düşük kalorili olan ejder meyvesi lifli bir yapıya sahiptir. Tadı ise meyvesine göre değişmektedir.
Ejder Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
Faydaları saymakla bitmeyen ejder meyvesinin içeriğinde bolca C vitamini ve antioksidan bulunur. Bu sebeple bağışıklığı güçlendirir. Ayrıyeten kilo vermeye yardımcı olan bu meyve diyabeti de düzenler. Sindirimi kolaylaştırır, kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Göz sağlığı için de çok yararlıdır. Bilinen ve henüz bilinmeyen birçok faydası bulunmaktadır. Oldukça sağlıklı bir meyvedir.
Ejder Meyvesi Nerede Yetiştirilir?
Ejder Meyvesi tercihen saksıda veya tarlada yetiştirilebilir. Evde yetiştirmek istiyorsanız saksıda yetiştirebilirsiniz. Tarlada ise ülkemizde seralarda yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Ejder Meyvesi için Kum ve Saksı Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Ejder Meyvesi esasen tropikal bir meyve olduğu için kumlu topraklar tercih edilmelidir. Eğer elinizde bahçe toprağı varsa da kumla karıştırarak kullanabilirsiniz. Drenajın iyi sağlanması açısından dikilen saksının tabanı mutlaka suyu geçirecek deliklere sahip olmalıdır.
Ejder Meyvesi Tarlada Nasıl Yetiştirilir?
Ejder Meyvesi ayakta duramaz. Bu nedenle desteğe ihtiyaç duyarlar. Dikim aralığı 2×3 m olmalıdır.
Ejder Meyvesi Hangi Koşulları Sever?
Ejder Meyvesi tropikal bir meyvedir. Bu nedenle sıcak nemli iklimlerde kolayca yetiştirilebilir. Bolca güneş almalıdır. Ortalama 15-25 derece sıcaklıklar optimum koşulları sağlar.

