
6 ÖNEMLİ Adım: Bitki dikimi nasıl yapılır?
Bu yazımızda bitki dikimi nasıl yapılır sorusuyla ile bilgileri 6 maddede sizler için topladık. Özellikle evde yetiştirdiğiniz bitkiler için yapılması gereken talimatları yerine getirdiğinizde bitkilerinizin uzun süreli canlı kaldığını göreceksiniz.
Güneş Işığı
İlk kez bitki dikimi yapmayı öğrendiğinizde, bitkiyi güneşten uzak tutmak yaygın yapılan bir hatadır. Bahçeniz için bir yer seçmeden önce, güneş ışığının bahçenizde nasıl oynadığını izleyin. Bol miktarda meyve, ot ve sebze de dahil olmak üzere çoğu yenilebilir bitkinin gelişmesi için en az 6 saat güneş gerekir. Bitki dikimi yapmanın en önemli basamaklarından birisi
Su Ekleyin
En iyi bahçe ipuçlarından biri olarak yeni bahçenizi su kaynağının yakınında planlayabilirsiniz. Bahçenize gidecek bir hortumunuz olduğundan emin olun, böylece bitkileriniz her hastalandığında ona su çekmenize gerek kalmaz. Bitkilerin sulanması gerekip gerekmediğini belirlemenin en iyi yolu parmağınızı toprağa batırmaktır. Eğer toprak kuruysa su eklemenizin zamanı gelmiş demektir.
Soğuğa Karşı Önlem
Çok erken (veya geç) dikmek, sezonda bahçeniz için bir felaket olabilir. Balkon çiçekleri ne zaman ekilir? yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Bitkilerin zamanından önce kaldırıldıklarında kazara ölmemeleri için bölgenizin son ortalama ilkbahar don tarihini bilmeniz gerekir. Ayrıca, soğuk soğuğun geç sezonda onlara zarar vermesinden önce, bitkilerinizi hasat etmek veya iç mekanda taşımak için ilk ortalama sonbahar donma tarihini bilmek de iyidir. Bölgenizin ortalama ilk ve son donma tarihlerini öğrenin. Balkon kapısından gelen soğuk havayı nasıl önleyebilirsiniz tıklayın.

Uygun Bitkileri Seçin
Yetiştirme koşullarınıza uygun bitkileri seçmek önemlidir. Güneşi seven bitkileri güneşli bir yere koymak, sıcak iklimlerde ısıya dayanıklı bitkileri seçmek ve kavun ve buzağı gibi zemini seven asmalar (veya tırmanacak bir kafes) için geniş bir dirsek alanı sunmak anlamına gelir. Ödevinizi yapın ve çeşitler seçin ki yaşam alanınız ve mekanınız iyi büyüsün. Sebzelerin ve şifalı bitkilerin yetiştirilmesinde başarıyı artırmaya yardımcı olmak için meniden büyümeye çalışmak yerine güçlü genç ve dayanıklı bitkilerle başlayın.
Malç Ekleyin
Her bitkiyi çevreleyen 5-6 cm derinliğinde malç uygulayın. Güneşi engelleyerek yabani otları azaltırsanız daha az sulamanız gerekir ve buharlaştırarak nem kaybını azaltırsınız. Cilalı bir görünüm için bir malç tabakası koyun. Veya yerel olarak mevcut olan başka bir malzeme, saman, kıyılmış bıçak, çam pençesi vb. koyabilirsiniz.
Bitkilerin Beslenmesi İçin Uygun Ortam Oluşturun
Büyük topraklardan başlamanın önemini tartıştık, ancak kaliteli bitki beslemede sürekli artışlarla en iyi sonucu verir. Başka bir deyişle, harika toprak + yüksek kaliteli bitki yemi = harika bahçe başarısı
Dikimden bir ay sonra bahçenizi çok amaçlı bitki bazlı gıdalarla beslemeye başlayın.
Balkon Dekorasyonu İçin:
Balkon dekorasyonu düzenlemede kullanacağınız malzemeleri Trendyol veya Çiçek Sepeti aracılığıyla temin edebilirsiniz. Ayrıca mobilya şişmesi nasıl geçer yazımızı okumak için linke tıklamanız yeterli.

