
Bahçe İçin İmar İzni Nasıl Alınır?
Pandeminin de etkisiyle bahçeli evlere karşı ilgi oldukça arttı. İnsanlar zevklerine göre bahçede değişiklikler yapmak istese de eviniz müstakilse bahçe için imar izni almanın bazı kuralları olduğunu unutmamalısınız. Biz de bahçe için imar izni nasıl alınır sorusunu sizin için cevapladık.
Öncelikle, unutulmaması gereken bahçe arazileri için belirtilen kanun kararlarına uymamız gerektiğidir. Örneğin; 5403 sayılı kanunda, Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu içerisinde belirtildiği gibi her bahçe arazisi keyfi olarak imara açılamaz. İmar için belirtilen kriterlere uygun olup izin alındıktan sonra imar durumu belli olur.
İmar İzni Alma Prosedürü
İmar izni için ilk başvurmanız gereken yer belediyelerdir. Tapu belgesi, Çap belgesi ve Vekaletname belgesi hazırlandıktan sonra belediyedeki ilgili birime yönlendiriliyorsunuz. İmar izninin maliyeti hakkında kesin bir bilgi olmasa da belediyenin iletişim numaralarıyla belediyeye gitmeden öğrenebilirsiniz. İzin belgesinin alınma süreci oldukça kısa sürmektedir. Yoğunluğa göre değişse de bu konuda belediyeler kolay kolay zorluk çıkarmazlar.

Bahçe İçin Özel İmar Şartları
Bahçe için imar izni nasıl alınır sorusunun en önemli kısımlarından biri özel imar şartlarıdır. Özel İmar şartları çok kapsamlı olmasa da mutlaka yerine getirilmelidir.
- Eğer aklınızda bir inşaat yapmak varsa unutmamanız gereken nokta kat sayısının en fazla 5 olmasıdır.
- Değişiklik yapmak istediğiniz alan da kanunla sınırlanmıştır. 250 metrekareden fazla alanda inşaat yapamazsınız.
- Eğer bahçeniz yol veya parsel alanına yakınsa bu yakınlık en fazla 5 metre olmalıdır.
- İnşaatta önemli noktalardan biri olan saçak ile taban seviyesinin yüksekliği de özel imar şartlarında belirtilmiştir. Bu yükseklik 6.5 metre uzunluğunda olmalıdır.

Balkon Dekorasyonu İçin:
Balkon dekorasyonu düzenlemede kullanacağınız malzemeleri Trendyol veya Çiçek Sepeti aracılığıyla temin edebilirsiniz. Ayrıca en yeni balkon dekorasyonları yazımızı okumak için tıklayın.

